Högsäsong på museet

Med tanke på rådande pandemi ber vi besökarna hålla avstånd till varandra, men lokalerna är så stora att det är enkelt att genomföra. Det finns tvål och vatten på toaletterna och handsprit på valda platser.

Vi har öppet tisdag – söndag fram till och med den 30 september mellan kl.10.00 – 16.00.

Välkommen

Hässleholms Museum collagebild

Evenemang i sommar

Extra evenemang som går av stapeln på ett urval av lördagar under sommaren
(men kan komma att ställas in med kort varsel).

10 juli – Dragonernas Kamratförening, Fältbageriet och 5. Trosskompaniet
Kamratföreningen har dragonträff och har bjudit in 5. Tross och Fältbageriet för förplägnad med ärter och nybakade wienerbröd. På kvällen 19.30 hålls en vesper (kvällsgudstjänst) med nattvardsgång. Då spelar även Husarsextetten.

Allmänheten är välkommen.

Mer info kan fås på Youtube om ni söker på ”fältbageri” och ”5 Trosskompaniet”.

17 juli – HBMF
Larmet går”. Var med om en åktur i brandbil och spruta vatten med gammaldags släckutrustning. Se hemsidan www.hbmf.se för mer info.

31 juli – HMF
Den fristående föreningen Minipansar.nu kör och visar upp sina hemmabyggda skalriktiga, radiostyrda modeller av stridsvagnar och andra fordon. Se hemsidan minipansar.nu för mer info.

7 augusti – VGH
VGH visar bildspel ”Gamla Hässleholm”.

28 augusti – HMF
HMF har en uppvisning i hur man bakar bröd i vedeldad fältugn m/1902. Se hemsidan kokvagn.se för mer info.

28 – 29 augusti – Möllerödsdagarna Obs: Inställt

4 september – VGH
VGH visar bildspel ”Gamla Hässleholm”.

11 september – HBMF

Varmt välkommen till oss i sommar!