Larmet går den 2 och 30 juli

Sirenen kommer att tjuta så ta chansen och var med på en utryckning, spruta vatten med gammaldags utrustning eller ta en åktur i en veteranbrandbil. Brandbilen står redo.

Tid: 11.00 och 13.00

Kul för både stora och små.

Välkommen!

Inför årets säsong

Inför säsongen jobbar vi överallt i museet med delvis nya utställningar.
Årets tillfälliga utställning visar foton dels från det gamla Hässleholm och dels relativt nytagna foton. Hembygdsföreningen bjuder på ett urval av foton från det gamla Hässleholm, av vilka vissa finns i boken ”Hässleholm 1914-2014”. Boken fick ett hedersomnämnande i tävlingen om årets hembygdsbok 2014 med motiveringen:

Bok Hässleholm 1914-2014

”Med en rik bildskatt som utgångspunkt berättas i korta, rappa texter historien om hur en modern stad växer fram. Hässleholm blir därmed både symbol och verklighet i ett praktverk med påkostad och tilltalande formgivning.”

Det kommer, liksom tidigare år, att bli vissa lördagsevenemang på museet. En lista kommer att publiceras när datumen är fastställda. Här nedan några bilder från när vi lastar Stridsvagn m/40K.

Besök av Motorcykelvänner
Fint besök av Motorcykelvänner